Розділ Культура

З Україною в серці

Автор 29 квітня 2014, 21:14
Під такою назвою в міському будинку культури відбувся фестиваль вокального мистецтва, який був приурочений 25 – річчю виведення військ з Афганістану та вшануванню учасників бойових дій на території інших держав.

Захід проводився з метою популяризації української та військово-патріотичної пісні серед молоді, пошуку та розкриття творчих здібностей авторів та виконавців, сприяння патріотичному та естетичному вихованню підростаючого покоління.
У фестивалі взяли участь вокальні колективи, солісти, гурти, навчальних закладів міста.
Музичний захід відбувся за підтримки Шепетівської міської ради та Шепетівської спілки ветеранів Афганістану. Учасники фестивалю брали участь у трьох номінаціях — афганська пісня, українська популярна музика, акустична музика – зокрема, авторська пісня та співана поезія.

Привітати конкурсантів прийшли начальник відділу сім’ї, молоді і спорту, депутат міської ради Наталія Стасюк, начальник відділу культури Валентина Матиціна, голова спілки ветеранів Афганістану Валерій Окорський, ветерани афганської війни.

«Проведення подібних заходів сприяє відродженню та популяризації військово-патріотичної пісні, а також впливає на формування громадянської та патріотичної свідомості молодого покоління. Цим концертом ми висловлюємо повагу ветеранам війни та військової служби, виховуємо серед молодого покоління почуття патріотизму, гідності, гордості за свою державу, народ, мову» — зазначила Наталія Василівна.

Відкрив фестиваль учасник Афганської війни Іван Федас, який виконав пісню «Ветеранам Афганістану». Дитяча аудиторія щиросердно раділа за своїх друзів, схвально підтримуючи їх оплесками. На сцені вирувало радісне дійство талановитих дітей, де кожен виступ був відточений до філігранності. Учасники порадували всіх чудовими голосами та мелодійністю співу. Переможців фестивалю нагородили грамотами, дипломами та подарунками.
0
репостів
0
репостів